Hastanemizde Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Farkındalık Eğitimi Verildi

• Kadın Erkek fırsat eşitliği 3.jpeg
  • Kadın Erkek fırsat eşitliği.jpeg
  • Kadın Erkek fırsat eşitliği 1.jpeg

Kadınların sosyo-ekonomik konumlarının güçlendirilmesi, toplumsal yaşamda kadın ve erkek fırsat eşitliğinin sağlanması, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma amaçlarına ulaşmak için kadınların istihdamının artırılması ve eşit işe eşit ücret imkanının sağlanması amacıyla başbakanlık tarafından çıkarılan 2010/14 nolu genelge, 25.05.2010 tarihli ve 27591 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Genelgenin 7. maddesi ‘Tüm kamu kurum ve kuruluşları, hizmet içi eğitim programlarında "kadın-erkek fırsat eşitliği" konusuna yer vereceklerdir.’ hükmü doğrultusunda 18.10.2022 tarihinde saat 10.00’da Battalgazi Devlet Hastanemiz konferans salonunda, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Hizmetleri Birimi tarafından hastanemizde çalışan tüm personellerimize yönelik ‘Kadın Erkek Fırsat Eşitliği-Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ konusunda farkındalık eğitimi yapılmıştır.